lauantai 21. huhtikuuta 2012

Venytään (:

Tänään oli tarkoitus mennä Huunosten kentälle hyppäämään, mutta suunnitelmiin tuli muutos kun huomattiin äitin kanssa että Masin selkä on aika kipeä ja ihan jumissa.... Päätettiin kuitenkin Huunosten kentälle mennä juoksuttamaan kun Masi ja Risto tarhailee meidän kentällä.

Vaihdettiin kuolaimet tänään :) Jätettiin ohjat pois kun juoksutetaan tänään, mutta otettiin ne  ja kypärä mukaan niin voisi vähän aikaa ratsastaa ilman satulaa :)
Mentiin kentälle samaa matkaa Alinan ja Junnun kanssa. Alina ja Junnu jatkoivat kävelyä eteen päin ja Masi oli aluksi sitä mieltä ettei me pärjätä ilman niitä. Pienen rohkasun jälkeen kyllä tuli (:




Ensin kävelytin Masia ympyrällä jonkun aikaa että hän rentoutuisi ja lämpenisi kunnolla. Kun pää alkoi painua alas ja sopiva ympyrä kohta löytyi, niin käskin Masin raviin. Ravissa hän ensin meni lujaa pää ylhäällä, mutta pian alkoi jo rauhoittaa askeltaan. Ravissa oli hankalaa se kun pidin ravin rauhallisena jotta Masi uskaltaisi venyttää selkää joten ravi loppui tosi helposti ja heppa tiputti vauhdin käyntiin. Pian tämäkin alkoi onnistua ja kun hyvä vahti löytyi ja heppa edes hetkeksi raaski rentouttaa kaulan niin palkitsin hänet heti :)

Sitten siirryttiin puomeihin jotka äiti oli laittanut kentän toiseen päähän. Mentiin niitä ensin yhdessä, Masi yritti fuskata vähän mutta ei oikeen onnistunut :)
Sitten kannustin häntä menemään yksin ne. Jo parin yrityksen jälkeen kaikki puomit meni hienosti yli :D
Suunnan vaihto ---> Puomit muuttuivat pelottaviksi ----> Niitä ei voinut mennä----> Tarvittiin mua auttamaan ensimmäisillä kerroilla :)
Kun hän meni ne (lopulta) niin sitten mentiin lujaa :) Masi hyppi puomien yli laukassa! :) Parilla kerralla hän väisti ovelasti pari vimppaa puomia, mutta meni nekin sitten :)

Sitten siirryttiin takaisin juoksuttamaan.
Laukasta Masi innostu ihan valtavasti ja vaan kaahotti pää pystyssä... Laitoin sitten hepan menemään pieniä laukka pätkiä ja se ihan toimikin :) Ei kuitenkaan kauheasti laukkailtu kun heppa ei tahtonut oikeen siinä rentoutua :)

Mentiin vielä puomaja ja tehtiin käännös ja pysäytys harjoituksia. Yhdessä vaiheessa Masi astu mun kantapäälle ja mun kenkä jäi siihen maahan, tuloksena kurainen sukka :)

Venytettiin kentällä vähän jalkojen väliin vielä ja sitten laitettiin ohjat kiinni ja kypärä päähän.
Ratsastin aika vähän aikaa. Siirtymisiä ja pysähdyksiä sun muita juttuja :) Masi koitti tunkea portille koko ajan mutta hän ei onneksi sitä rynnimistä harrasta vaan enemmänkin hiippailee porttia kohti ja kun hän huomaa että menimmekin ohi niin sitten pysähdytään mutta aika pian lähdetään taas liikkeelle :D
Kuolaimet tuntu tosi hyviltä ja avut meni hyvin läpi, Masi tuntu tosi rennolta ja kivalta ja hän oikeen venytti kaulaansa alas :)

Sitten lähdettiin kentältä, mutta mä ihan talutin heppaa. En taida ihan vielä uskaltaa lähteä maastoon ilman satulaa :) Matkalla ei tullut mörköjä vastaan ja mulle jäi tosi hyvä mieli tästä päivästä!

Tallissa me hoideltiin Masi ja mä hieroin vähän hänen selkää. Se oli huomattavasti parempi eikä hän enää paljoo ees aristellut sitä. Äiti laitto kuitenkin arnikaa selkään ja laitettiin loimi päälle yöksi.
Masilta loppui tänään myslit ja saadaan vasta sunnuntaina lisää... Onneksi saadaan lainata Riikalta (Risto ja Masi syövät samaa mysliä)

Toivotaan että Masilla ei oo siinä selässä mitään ja se ois jo huomenna ihan ok :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti