keskiviikko 30. toukokuuta 2012

uudet kengät!



Masilla oli tänään kengitys. Syöttelin Masia ennen kengitystä:)


Leobardi :DD

 Poika oli tosi asiallisesti kengittäessä (verrattuna edelliseen kertaan) eikä porkkanoitakaan mennyt kovin montaa. Jätettiin Masilta takakengät pois, ihan vaan sen takia, että kun kokeillaan kaikkia heppoja samalle laitumelle niin ei kauhean pahaa jälkeä tulisi.

Ratsastelin jonkun aikaa kentällä ennen maastolenkin tekemistä (adina sanoi tulevansa villellä kävelemään) Aloittelin ihan käynnistä ja muoto löytyi heti kun pyysit :) Pari kertaa pää vain tuppasi singahtamaan ylös, kun jossain oli jotain PELOTTAVAA :D  Ravissa muotoa sai hakea aavistuksen pidempään. Oikea laukka nousi mallikkaasti ja pysyi yllä hyvin! Vasempaan kierrokseen sain taas pari kertaa hakea laukkaa. Nousi lopulta tyylikkäästi ja pysyi yllä.

Hyppäsin kentällä olevan 60-70 cm korkean nousu okserin. Aloitin ravissa ja tahti oli tosi mateleva. Yli meni tietenkin, Masi ponnaisi tuon kokoisen esteen vaikka pysähdyksestä :) Nostin kuitenkin seuraavalla kerralla laukan ennen estettä. Olin aivan varma että Masi ponnaa hyvästä kohtaa ja jätin sitten hepan vähäksi aikaa yksin ennen estettä. Se oli virhe. Viime hetkellä tuli kielto ja jäin taas jalustimen varaan killumaan ennen kuin  pyllähdin maahan :) Masilla on jotenkin kummallinen tapa ratsastajan tiputtua lähteä pari hyppy askelta taaksepäin. Päästän yleensä vaan ohjista kiinni, koska en nää tarvettä roikkua niissä. Masi antaa tosi hyvin kiinni eikä lähde pitkälle pakoon :)
Jotkut hevoset tykkäävät että ennen estettä annat niille tilaa. Ne saavat katsoa omat reitit, ponnistus kohdan... Masi ei kuitenkaan kuulu näihin hevosiin.  Häntä ei saa jättää ollenkaan yksin, silloin Masi häkeltyy ja tuloksena on kielto.
Tulin esteen muutaman kerran  ravissa, Masi oli tosi hyvin kuulolla ja kivan tuntunen.  Hypyt oli vähän jotain sinnepäin, mutta yli meni! :D  Kun tulin taas laukassa Masi yritti kieltää mutta onnistuin kannustamaan hepan yli. Olin tosi tyytyväinen tosta. Muutenkin esteelle johtaminen oli onnistunut tänään tosi hyvin ja lähestymiset oli hyviä :)
Yksi kielto tuli vielä, mutta en onneksi tippunut siitä :D


Ratsastelin sen jälkeen kentällä perus asioita. Nostelin laukkaa paljon, ravailin jonkun verran ja tein jalustimien pois- ja takaisin laitto harjotteita :) Huomasin että aina kun onnistuin Itse, niin vaistomaisesti sanoin "Hyyyyvä" tai "Hiiienostii"  Ajatus oli aika huvittava, mutta en silti pystynyt lopettamaan sitä :) Lopulta mulle tuli niin kova kiusaus hypätä vielä estettä, että lopulta sorruin siihen! Viiminen hyppy oli tosi hyvä :D Jäähdyttelin Masin vielä hyvin ja vein sitten talliin.

Laitoin pojan riimun suitsien päälle ja käytävälle kiinni. Sitten lähdin kysymään maastolenkistä Adinalta. Adina sanoi että tulisi pian tallille :) Julle saapu sillävälin pihalle Tiitun kanssa. Tiitulla ei saa ratsastaa (ainakaan vielä) koska sillä on ollut jonkinmoisia vaivoja. Julle siis talutti ponia :) Juteltiin siinä jonkun aikaa, sitten Adinakin saapu tallille ja  laitto suitset villen päähän. Sitten mentiin Tiitun ja Villen kanssa kentälle vähän totuttamaan niitä toisiinsa :) Kaikki ruunat sekos viereisessä aitaukessa ja kilpailivat tamman huomiosta :D Ville oli kaikista pahin. Se pomppi ja kilju, eikä ollu hetkeekään paikallaan :) Tiitu ei kuitenkaan tykännyt Villestä ja näytti sen varsin selkeästi! Ville i kuitenkaan lakannut yrittämästä.

Hain Masin vähän myöhemmin kentälle ja pomppasin selkään :) Jopa Masi oli oudon sählä ja siihen vaaditaan jo paljon! (:  Sitten lähdettiin maastoon! Muutama auto tuli vastaan mutta yksikään ei joutunut meitä oikeasti ohittamaan, kun päästiin aina jonnekkin pihalle turvaan. Täällä päin onneksi autoilija on niin fiksuja ja kivoja että tajuaa hidastaa kun hevosia tulee vastaan. Jotkut jopa pyshtyvät ja odottavat lupaa lähteä liikkeelle :)

Käytiin Huunosten tallilla ja Julle laitto Tiitun tarhailemaan :) Jäätin vielä vähäks aikaa juttelemaan tallin pihalle. Julle ja Adina ihmetteli vähän Masin levottomuutta, mutta kerroin sen olevan ihan tavallista :D

Lähdettiin sitten tallille Adinan ja Villen kanssa :)

Kun päästiin tallille, niin otin Masilta vaan satulan ja suitset pois, jätin suojat jalkaan, sillä päätettiin jo tänään kokeilla kaikkia heppoja (ei villeä) samalle laitumelle. Odotettiin kaikki Masin ja Aksun ottavan yhteen ja osuttiin oikeaan...











Aksu oli niin jalomielinen että potkaisi ohi tarkoituksella. Masilta ei löytynyt naarmun naarmuakaan, kun taas Aksulla niitä oli kai 7....

Aksun jalka....



1 kommentti:

  1. Kenen kaa Masi on kamui ja mitkä on inhokkei/vihamiehii :D? Vai potkiiko se kaikkii xD?

    VastaaPoista