maanantai 25. kesäkuuta 2012

• Edistystä •

Tänään alotin ihan uuden laisen koulutuksen Masin kanssa ja se toimi! Siis aivan tosissani luulin ettei se toimi ollenkaan... Että Masia ei edes kiinnosta ja jotenkin möhlin koko homman ja joudumme ojasta allikkoon. Toisaalta tässä tilanteessa ei oo kauheesti hävittävää enää....

Sitten asiaan eli siihen mitä tein! Aloitin ihan sillä että hoidin Masin normaalisti, sitten vein karsinaan ja kerin yhden riimunaruistani. Sitten taskut täyteen herkkuja! Ensin pidin riimunarurullaa kädessä ja kun Masi katsoi siihen päin sanoin "Hyvä" ja annoin herkun. Sitä jatkettiin jonkun aikaa, kunnes Masi tajusi riimunarurullan olevan asian ydin. Sitten pidin rullaa Masin turvan korkeudella, kun heppa sitten kosketti sitä niin  sitten sai herkun. Toistoja toistoja... Sitten laskin vähäsen rullaa. Toistoja toistoja... Pidettiin muutama taukokin siinä jossain välissä :) Pian oltiin sinä tilanteessa että Masi tökki maassa olevaa rullaa ja sai herkun. Tätä harjoitusta jatkamme huomenna ja tavoitteena on saada hevonen pitämään ensin pää alhaalla. Sitten koskemaan maassa olevaan esineeseen (riimu/suitset) pian opetetaan hevosta pujottamaan itse pää riimuun tai ottamaan kuolaimet suuhun. Siitä pikkuhiljaa jatketaan eteenpäin. Tätä taidan kyllä  suitsien kohdalla käyttää vasta myöhemmin koska tässä saattaa mennä jonkun aikaa :)

Suitsia totutin tällä kertaa täysin osissa. Kädessä oli kumilenkillä yhdistetty niskahihna ja turparemmi sekä otsapanta joka oli puoliksi kiinni. Tätä teimme noin tunnin ja pidettiin taukoja. Totutin Masia siis suitsiin pikkuhiljaa askel kerrallaan ja koitin pitä homman positiivisena ja rauhallisen. Varoin ottamasta liian suuria askelia ettei pudottaisi nollaan. Lopulta päästiin siihen tilanteeseen että Masi hyväksyi niskahihnan ilman ehtoja ja otsapannan pienillä ehdoilla :) Tiedän kyllä sen että huomenna ei olla enää näin pitkällä mutta se ei haittaa! Opetellaan vaan tää ei oo parin päivän juttu!





Postailen nyt pääasiassa tästä suitsi ja riimu koulutuksesta ja kerron aina edistyksestä ja miten ollaan harjoteltu!
Ps. Kannattaa lukea Tuire Kaimion Hevosen kanssa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti