tiistai 18. helmikuuta 2014

Lomalla liikkumaan!

Olin tossa loppuviikosta kipeenä (torstai-lauantai).

Hommasin Jullen käymään tallilla torstaina, äiti ja iskä kävi perjantaina, ja menin ite pienessä kuumeessa lauantaina. Mulla on edelleen nuha ja yskittää tosi paljon, mutta muuten oon ihan hengissä.

Sunnuntaina Pia soitti tallilta ja sano et oli käyny kokeilee masin jalat ja oikee etunen (se mikä on ollu kipee) oli jääkylmä ja ihan kuiva, mutta muut jalat oli vähän lämpimii... hmmm...

Saatiin siis lupa liikkua taas ja heti sunnuntaina menin juoksuttaa Masia. Heppa oli niin innoissaan ettei malttanut yhtään ravata. Olisi pitänyt pitää se ravissa pidempään, kun sen aikaa, että sain tarkastettua liikkeen puhtauden ja pikkusen rauhottelin. Sillä kun annoin Masin laukata aikalailla heti käyntien jälkeen, niin en saanut yhtään pidettyä tahtia hallinnassa, ja kerran kun heppa ampasi kulmasta liikkeelle, niin pohja lähti alta ja ennen kuin ehdin mitään tekemään, niin Masi olikin jo käynyt kyljellään maneesin pohjalla....

Sen jälkeen tarkistin jalat, kävelytin ympyrällä hetken ja ravuutin jonkun aikaa. Sitten otettiin lyhyet laukat ja käveltiin loppukäynnit. Tallissa tarkistin vielä jalat vähän paremmin, ja missään ei ollut haavoja, ja muutenkin heppa vaikutti olevan kunnossa. Laitoin vielä linimenttiä jalkoihin ja selkään. Onneksi tässäkin tilaanteessa meillä oli suojat jaloissa, tai etujaloissa suojat ja takajaloissa pintelit.


Maanantaina alotettiin etuosalla väistön harjottelu karsinassa, ja sain Masista tosi herkän kosketukseen, ehkä vähän turhankin. Heppa alko olla jo tosi ärsyyntyny harjotukseen ku viimein lopetettiin, ja se onkin hyvä, että paine ärsyttää, sitä suuremmalla todennäkösyydellä hevonen oppii kokonaan paineettoman tavan noudattaa käskyjä, ja se on tietenkin se ihanne!

Mulla meni tänään ikuisuus vaihtaa töppönen... jouduin tekemään uuden pohjankin kokonaan, kun yksi tekemäni ehti kieriä turpeessa ennen, kun sain sen jalkaan kiinni.... Alko vähän hermo kiristyä, kun Masi sähläs ja mikään ei onnistunut ja siihen meni tosiaan ihan tuhottomasti aikaa!

Tänään ei siis ehditty maneesiin kävelemään, en ois uskaltanut juoksuttaa, kun oikee etunen oli kerännyt taas hieman lämpöä.

Tiistaina, eli tänään harjoteltiin taas etuosalla väistöä ja puomeja. Masin jalka oli taas kylmä ja hyväntuntunen muutenkin. Heti, kun pääsin tallille, niin hain suitset ja pistin ne päähän. Meidän suitsienlaitto operaatio (taas kerran) etenee ihan kivasti, Masia ei enää ahdista yhtään suitset, hän ei vaan niistä tykkää ja heittelee päätä niitä pistäessä. Laitoin vielä suojat ja pintelit paikoilleen ja otin loimen pois. Sitten vaan maneesiin!

Menin eka maneesin keskelle, kun sain olla yksin :) Harjoteltiin etuosalla väistöä ja päästiin tosi pitkälle siinä. Ihan valmiita ei vielä olla, mutta hyvin menee! Masia alko taas kismittää harjotus, niin päätin pitää taukoa.

Raahasin peilipäätyyn kolme ravipuomia, jotta saisin vähän masia avaamaan taas etujalkojaan ja ottamaan rohkeemmin pitkää askelta, ilman, että heittää laukalle. Pistin Masin eka kävelemään ympyrällä ja koitin saada niin reipasta käyntiä, että heppaa sais vähän houkuteltuu oikein päin. Aika ajoin alkoikin turpa hieman kääntymään sisälle ja lapa työntymään ulos. Ei mitään pitkiä pätkiä kerrallaan, mutta kuitenkin. Käveltiin muutaman kerran puomien yli.

Ravissa lähdettiin hakemaan samaa tulosta ku käynnissäkin. Elikkäs rentoa liikkumista oikein päin. Ja sitten alotettiin puomien ylitys. Masi meni puomit tosi hyvin, ei kolautellut lähes ollenkaan, vain muutaman kerran. Puomit toi just sen vaikutuksen, mitä niillä hainkin, eli saatiin vähän liitoa liikkeeseen.

Laukassa oli vähän funtsimista taas... siirsin keskimmäisen kolmesta puomista sisemmäs ku muut niin, että meillä oli yks puomi pienemälle ympyrälle ja kaks isomalle. Masi lähti tietenkin taas sinkoilemaan laukassa, joten rauhoittelin tahtia ensin ja sitten suhtkoht hallinnassa olevan, hyvin reippaan kylläkin, laukan kanssa lähdettiin ylittämään sisempää puomia. Kun saatiin hyvä lähestyminen sisemälle puomille, lähdettiin koittamaan kauimmaisia. Ekalla kerralla en pystyny ihan ohjaamaan hyvin niille ja masi pääsi jostain välistä pujahtamaan ohi, joka taas laukaisi sinkoilun. Eikun takaisin pienemälle ympyrälle. Kyllä me sitten lopuksi saatin hyvät lähestymiset ja ylitykset kauimillekkin puomeille, kun heppa vähän rauhoittui.

Tehtiin kaikki mitä selitin kumpaankin suuntaan!

Laukkojen jälkeen maneesin tuli terapiaratsastus, joten siirryttiin päädystä takasin keskelle loppuravailemaan. Nyt ravissa saatiin tosi hyvä fiilis loppuun, Masi oli rento ja letkeä ja liikkui tosi puhtaasti.

Erittäin positiivinen päivä takana. Ja muutama hyvä juttu vielä tähän päivään: Kengittäjä tulee laittamaan silikonit etujalkojen kavionpohjiin ja iskä on ostanut meille GoPro hero3+ Black edition- kameran :3
Elikkäs todennäkösesti tulee jotain videoita jos ton kaa pääsis pian kuvaamaan! :)

4 kommenttia:

  1. Eli siis mitäs nää kamerat on? Onks ne semmost action-kamerat?? Vai kypäräkamerat??

    En muute jaksanu kirjautuu ku oon iskän koneel ni tulee nyt sit nimettömäl/Senni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis voit googlata tarkemmin GoProsta, mutta on siis actionkamera kaikkiin olosuhteisiin, johon voi ostaa lisäosana kypärään kiinnittämiseen mahdollistavan pannan yms. Eli siihen on lisäosia ihan rajattomasti ja sen saa kiinnitettyä niiden avulla käytännössä mihin vaan. Kestää vettä, pölyä, iskuja... Ja lisäksi sillä saa kuvattua meijän hämärähkössä maneesissa ihan kiitettävää videokuvaa :)

      Poista
  2. Vois olla jossain kohtaa ihan oiva hankinta ;) :D

    VastaaPoista
  3. Vois olla jossain kohtaa ihan oiva hankinta ;) :D

    VastaaPoista